Sastojci:
biskvit
6 jaja
2 vrecice vanilin secera
200g * secera
125ml ulja
250ml * likera od jaja
200g brasna
50g gorkog kakaa
1 vrecica praska za pecivo
krema
3dl slatkog vrhnja
2 vrecice kremfixa
150g bijele cokolade
250g mascarponea
nadjev/urkas
50g bijele cokolade
50g crne cokolade
4 zlice ulja
Priprema:
Za kremu nasjeckati najeckati 150g cokolade i otopiti u vrhnju. Staviti u jedan do dva sata u frizider da se sto bolje ohladi.
Mascarpone bi trebao biti sobne temperature. Njega izmiksati u posebnoj zdjeli.
Ohladjeno vrhnje umutiti sa kremfixom u slag. Spatulicom njezno sjediniti mascarpone i slag.
Za biskvit secer mutiti sa jajima (dosta dugo) tako da se dobi jedna svijetla kremasta smjesa. Dodati liker i ulje pa nastaviti miksati. Prasak za pecivo, kakao i brasno u posebnoj posudi pomijesati i prosijati pa sjediniti sa smjesom od jaja (ne predugo miksati). Smjesu nalijati na veliki lim od pecnice oblozen papirom za pecenje. Peci ca. 25 min. u prethodno zagrijanoj pecnici na 165 stupnjeva. Provjerite da li je stvarno peceno ;)
Ohladjen biskvit prerezati na pola i premazati ga sa kremom. Pokriti drugom polovicom biskvita. Za nadjev otopiti obadvije vrste cokolade sa po dvije zlice ulja i s time malo posarati kolac.
Moze se i staviti glazura pa onda sare.
Narezati na kocke :)
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar