ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

Zapečeni tortelini


Recept sam prošlo ljeto našla u jednoj mini kuharici što je išla uz dnevne
novine i od tad sam ga pripremala više puta. Jako jednostavno i brzo gotovo!

Autor: ivannna

Sastojci:

500g tortelina
200 g mozzarelle
300 ml pasirane rajčice
100 g maslaca
150 g sira (gauda ili neki slični)


Priprema:

1. Torteline skuhajte prema uputama na vrećici. Vatrostalnu posudu za pečenje premažite
s maslacem, te u nju premjestite torteline. Prelijte umakom od rajčice, pa prekrijte
mozzarellom narezanom na kockice, i na kraju pospite naribanim sirom.


2. Preostali maslac posložite po siru te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva,
15 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.
3. Ovdje možete koristiti domaći umak od rajčice, ako vam je npr. ostao od prethodnog
dana. Evo ovako ga ja radim :) Ali ipak najčešće pasiranu rajčicu samo malo izdinstam
na maslinovu ulju dodam malo soli, papra, šećera, mediteranskih začina i ostavim da
malo prokuha. Jer mi nekako nije to to ako dodam samu rajčicu iz konzerve kako je
inače pisalo u originalnom receptu.

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar