nedjelja, 11. siječnja 2015.

TORTA BELI ANĐEO




Pre neki dan sa razmišljala koju tortu da spremim za doček. S obzirom da ovih dana imam šminkanja, kao i sutra,  nemam puno vremena za kuvanje pa sam rešila  da napravim nešto brzo i lako. Kada sam kupovala rozen kore za one kolače koje sam već postavila, kupila sam i jedno pakovanje više, da se nađe :D. I juče je to pakovanje stradalo, ali u dobru svrhu. Recept sam našla negde na internetu i toliko su ga nahvalili da sam morala da probam. Torta je božanstvena i nije mi žao što sam se uputila u tu avanturu :D.

SASTOJCI :

kore za rozen tortu 1 pakovanje (1o komada),
puding od vanile  5 kom,
šlag sa vodom 300 gr,
bela čokolada 100 gr,
mleko u prahu  100 gr,
mleko  1.5 lit, 



margarin  250 gr (po želji sa aromom vanile),
kisela pavlaka  2 komada, 
šecer u prahu  50 gr,
šćecer kristal  16 kašika,
pecčeni lešnik 150 gr

PRIPREMA :

Žuti fil:
Razmutiti 5 kesica pudinga sa mlekom. Staviti mleko da se kuva i zasladiti sa 16 kašika šecera. Kada krene da vri umešati razmućeni puding uz neprestano mešanje. Pred sam kraj kada počne puding da se zgušnava ubaciti izlomljenu belu čokoladu. Ostaviti  fil da se ohladi. 

U meduvremenu umutiti penasto jedan margarin sa prah šećerom u dubljem sudu. Dodati 1oo gr mleka u prahu. Mutiti dok se masa lepo ne sjedini. Kada se puding ohladi dodavati ga po malo u razmuceni maragarin uz neprestano mućenje.
Beli fil:
 Umutiti šlag sa prethodno ohlađenom vodom. Prekinuti mešanje sa mikserom.  Dodati 2 kisele pavlake i uz blago mešanje sa špatulom sjediniti.
Ređanje :
Red rozen kora, žuti fil, pečene lešnike (ne skroz sitno iseckane) beli fil pa opet kore, žuti fil, lešnike, beli fil...... Svaki put kada stavite koru blago pritisnuti da bi se fil ravnomnerno rasporedio.Ukrasiti po želji.
Prijatno! 

Izvor:(milicinakuhinja.blogspot.com)

0 komentari:

Objavi komentar