subota, 24. siječnja 2015.

ROLOVANI ČUPAVCI

Ove sam rolice/čupavce jela nekoliko puta, uvijek su mi bile fine, uzela sam i recept, naravno :-) ali mi je trebalo skoro godinu dana da se odvažim napraviti ih. Sad ih radim često a obične čupavce sam izbacila s liste omiljenih. To su u biti čupavci s finom čokoladnom kremom u sredini. Recept sam dobila pod ovim nazivom pa neka tako i ostane. 


Sastojci:

Biskvit:
2 kom jaja
6 dag šećera
6 dag brašna
na vrh noža praška za pecivo
pola žlice vode (+ može malo ulja)

Krema:
2 kom jaja
10 dag šećera
10 dag čokolade
20 dag maslaca (ili margarina)

Za umakanje:
2 dcl mlijeka
20 dag čokolade
10 dag šećera
15 dag maslaca (ili margarina)
20 dag kokosovog brašna

Priprema:

1. Peku se dva ovakva biskvita. Miksati bjelanjke da dobijemo čvrsti snijeg, dodati šećer,
žutanjak, brašno s praškom za pecivo, vodu (i malo ulja, manje nego vode).
2. Biskvit peči na velikom limu obloženom papirom za pečenje. Tijesto se namaže na papir
i peče na 170*C oko 10 - 15 min. (ovisi o pećnici, biskvit se ne smije presušiti jer se
onda ne može rolati!)
3. Za kremu miksati na pari 2 cijela jaja i šećer. Kad postane pjenasto i kremasto (nakon
cca 10-15 minuta) dodati čokoladu natrganu na kockice. Maknuti s pare i miješati dok se
čokolada ne otopi. U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac.
4. Na svaki biskvit namazati pola kreme. Izrezati ih na trake cca 3 cm široke. Malo zarolati
i odrezati nožem (tako da dobijete male roladice), i tako sve do kraja.
5. Ovako izgledaju rolice prije umakanja i valjanja u kokos. Ne trebate se zamarati ako
vam malo curi krema iz rolice ili vam negdje pukne biskvit, sve će se to zakamuflirati s
kokosom.
6. Prokuhati mlijeko, čokoladu, šećer i maslac. Maknuti s vatre i miješati dok se sve lijepo

ne izjednači i malo prohladi kako bi se lijepo (u što debljem sloju) uhvatilo za biskvit.
7. Eh, sad ste već na konju. Slijedi najlakši dio. Rolice umakati u čokoladu pa uvaljati u
kokos, i vaši fini čupavci su gotovi. Dobar tek!

Posluživanje:

Sigurna sam da ćete ovim čupavcima oduševiti sve koji će ih probati ;-) ... i izgledom i
okusom. Veličina pleha u kojem pečem biskvite je 30 x 40 cm. Od ove količine ispadne 40 -
50 rolica.

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar