srijeda, 21. siječnja 2015.

Rafaelo stangle

Jako je ukusan i pun kokosa,lagana kremica od vanijije,ma kao da jedete pravi Rafaello.

Sastojci:

Kora:

5 belanaca
150 g. secera
150 g. kokosa
2 kasike brasna.

Preliv:

200 g. cokolade
4 kasike ulja.

Fil:

4 dl.+1 dl. mleka
5 zumanaca
1 puding od vanilije
250 g. butera
150 g. secera u prahu.

Za posipanje:

50-100 g. kokosa.

Priprema:

1. Umutite u cvrst sneg belanca, postepeno dodavajte secer,
2. i kada se stopi secer lagano dodati brasno muteci mikserom na lagano
3. i kokos.
4. Sipati u pleh (velicine 30×20) u koji smo stavili papir za pecenje, lagano
5. poravnamo i pecemo na 200 C.oko 15-20 min.dok ne dobije blago zlatnu boju.
6. Koru ohladimo.
7. Cokoladu otopimo na pari sa uljem i kada bude lepo sjajna prelijemo ravnomerno po
ohladjenoj kori.
8. Ohladimo koru da se cokolada stegne da bi mogli da nanesemo fil da nam se nebi u toku
filovanja sve razmazalo.
9. dl.mleka stavimo na sporet da provri.
10.Posebno umutimo puding sa zumancima i dodamo 1 dl.mleka, sve umutimo da nema
grudvica, i kada mleko na sporetu provri lagano sipamo masu od pud.
11.i zumanaca, i kuvamo dok se ne zgusne.
12.Sklonimo, i ohladimo.
13.U hladno dodamo secer u prahu i buter, i dobro sve umutimo mikserom.

14.Na ohladjenu koru sa cokol.prelivom ohladjenim nanesemo ravnomerno fil
15.i poravnamo sve sa kuvarskim nozem.
16.Pospemo sa kokosom i ohladimo 2 h.u frizideru.
17.Seci na kocke ili stangle, i uzivajte u pravom ukusu Rafaella.

Posluživanje:

Kada se ohladi kolac se jako lep sece,cvrst je mozete ga bez problema seci i na stangle.
 Krema je jako ukusna kao sladoled je,i lagana je nije u opste teska.
 Ako vam nije dovoljno slatko mozete dodati jos secera u prahu u fil.

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar