nedjelja, 11. siječnja 2015.

RAFAELO KOCKE


Sastojci:

Kora
6 belanaca
18 kasika secera
1 kasika sirceta

Fil
6 zumanaca
10 kasika secera
1 litar mleka
100 gr pudinga od vanile
250 gr kokosa
250 gr margarina
40 gr slaga u prahu

Za dekoraciju
150 gr slaga
50 gr kokosa za posipanje


Priprema:

1. Kora: Umutiti belanca sa šećerom i sirćetom. Osusiti koru dobrih 2 h.
2. Fil: U mleko staviti sećer, zatim kokos pa na kraju umucena žumanca sa pudingom. Sve
fino ukuvati bez grudvica.
3. Kad se fil ohladi dodati umucen margarin sa šlagom. Šlag sipati u fil u praškastom
stanju. On daje neku finocu i baršunatost.. jednostavno je fil vazdušastiji.
4. Na gotovu koru premazati fil, odozgo staviti umućen šlag i posuti sa kokosom.
Posluživanje
Ovo je jako stari recept, ali sve generacije prosto obozavaju ovu tortu. Ako imate problem
da osusite koru možete i kupiti gotovu puslu koru, a fil ukuvajte sa pudingom od vanile.
Ukus je prelep, a miris fantastičan

Izvor:(coolinarika.com)
.

0 komentari:

Objavi komentar