ponedjeljak, 19. siječnja 2015.

Poslastica od čokolade s rižom za 20 min !!!


Sastojci:

Biskvit:
6 bjelanjaka
10 dag šećera
10 dag kokosa
1 žlica brašna
1 žlica octa

Krema:

6   žutanjka

10 dag šećera
20 dag margarina
30 dag čokolade s rižom
40 ml slatkog vrhnja

Priprema:

1. Pripremamo biskvit na način da istučemo bjelanjke sa šećerom. Dodajemo kokos,
brašno, ocat i lagano izmiješamo mikserom. Smjesu ulijemo u tepsiju obloženu pek
papirom i pečemo na 180° 15-tak minuta.

2. Žutanjke sa šećerom miksamo na pari. Kad se dovoljno zgusne dodajemo margarin i
miješamo mikserom. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno
otopili i dobro promiješamo. (Pošto je to 30 dag čokolade uzmite duboku posudu i
čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade - ona se neće otopiti da bude tekuća
nego će omekšati jer je s rižom.)
3. Na ohlađeni biskvit mažemo kremu, a na kremu šlag.

Posluživanje

Etogac! Kolač ostavimo preko noći na hladnome i režemo.

Izvor:(www.coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar