četvrtak, 1. siječnja 2015.

Pavê de brigadeiro


Sastojci:

Karamel umak
200ml slatkog vrhnja
400ml nezaslađenog kondenziranog
mlijeka
1 žlica maslaca
4 žlice šećera
4 žlice čokolade u prahu
Ostalo
400 gr čokolješnjak napolitanki
2 l sladoleda od vanilije (može i bijela čokolada)


Priprema:

1. Za karamel umak lagano izmiksajte slatko vrhnje, kondenzirano mlijeko, maslac, šećer i
čokoladu u prahu. Stavite na laganu vatru i kuhajte nekih 30 minuta uz povremeno
miješanje. Kuhajte dok vam se malo ne zgusne. Ostavite sa strane neka se prohladi.
2. Za to vrijeme izmrvite čokolješnjak napolitanke. Sladoled izvadite iz friza neka vam
malo opusti. Kalup za tortu ili vatrostalnu zdjelu ili neki drugi oblik po želji, obložite
folijom. Na dno kalupa poslažite dvije trećine izmrvljenih keksića. Prelijte ih s dvije
trećine karamel umaka. Sad posložite dvije trećine sladoleda. Poravnajte. Sladoled opet
prekrijte preostalim keksima i prelijte ih karamelom. Na kraju sve prekrijte ostatkom
sladoleda. Desert stavite u friz nekoliko sati ili najbolje preko noći.
3. Prije posluživanja ga izvadite iz friza nekih 20 minuta, neka malo opusti. Prebacite na
tanjur, skinite foliju i poslužite. Ako sve ne pojedete odjednom, samo ga vratite u friz.
Ovo je idealan desert za ljeto i ove paklene vrućine.

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar