utorak, 13. siječnja 2015.

Panna cotta cream


Sastojci:

500 ml nezasladjenog vrhnja za slag
1 burbon vanil secer - Podravka ili
drugi
sladilo ili secer koliko vam treba
100 g krem sira (Philadelphia, ABC ili
drugi)
1 mljevena crvena zelatina ili bez
boje

1 mala zlica tekuceg meda
vocni preljev
jagode
malo vode
sladilo ili secer

Priprema:

1. Zelatinu preliti s 3-4 zlice hladne vode, izmijesati i pustiti da nabubri. Stavila sam
crvenu mljevenu zelatinu pa je krema njezno roza...

2. Vrhnje i sladilo ili secer (staviti kolicinu koliko zelite slatko) staviti kuhati nasrednjoj
temperaturi, prije nego provrije, maknuti s vatre i umijesati nabubrenu zelatinu, vratiti
na laganu vatru i mijesati dok se zelatina otopi. Umijesati krem sir i med. Mijesati dok
se sir otopi i par sekundi istuci mikserom da se sir bolje poveze. Pustiti oko 15 minuta i
zatim izliti u navlazene posudice ili u uzi duguljasti kalup oblozen folijom. Staviti preko
noci u frizider, istresti na tanjurice ( moze se i rezati na razne oblike, simpaticno
izgleda) i preliti preljevom po zelji....Ja sam malo prokuhala jagode i sladilo, te
ispasirala..brzo i predivno fino...

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar