Sastojci:
Tijesto
30 dag oštrog brašna
5 dag šećera u prahu
20 dag maslaca
2 žlice vrhnja
mrvičak soli
Nadjev
30 dag oraha
30 dag šećera
2 velike žlice ruma
1,5 dl vrelog mlijeka
1 naribana korica od limuna
1 žlica bagremovog meda (može i bilo koji med koji volite)
-- cimet
Ostalo
-- šećer u prahu za uvaljavanje kockica
Priprema:
1. Za nadjev izmiješati sve sastojke, pofuriti mlijekom.
2. Od svih sastojaka za tijesto umjesite glatko tijesto, ostavite na hladnom oko 1 sat.
3. Tijesto podijelite na dva dijela , prvi dio razvaljajte i stavite u namašten pleh,
nabockajte, pecite nekoliko minuta u pećnici na 200°C.
4. Na polupečeno tijesto namažite nadjev, prekrijte drugim dijelom razvaljanog tijesta,
opet nabockajte štapićem i pecite još 15 minuta.
5. Režite vruć kolač na kockice 2×2 cm i vruće ih uvaljavajte u šećer u prahu.
Posluživanje:
Uvijek se oduševim njihovim okusom, a prednost ovakvih kolača je, jer su pogodni za
transport, izvrsno se mogu čuvati bez hladnjaka. Ovaj put sam ih pravila tako da sam ih
pekla u najvećem plehu od štednjaka, a pekla sam kao pitu -odmah sve, razvaljala tijesto,
namazala nadjev, stavila drugo tijesto nabockala i pekla.
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar