srijeda, 21. siječnja 2015.

Najlon pita


Sastojci:

Tijesto za kore

250 gr oštrog brašna
60 gr šećera
80 gr masti
20 gr kakaoa
1 dcl mlijeka
1/2 praška za pecivo

Tijesto za biskvit
4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
2 žlice vruće vode

Krema
4 dcl mlijeka
4 velike jušne žlice brašna
150 gr šećera
1 vanilin šećer
150 gr maslaca ili margarina
1-2 žlice ruma ili limunovog soka (što volite)

Priprema:

1. Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i ispecite dvije kore na naopako
okrenutom, namašćenom i pobrašnjenom limu.
2. Za biskvit pjenasto istucite cijela jaja sa šećerom i dvije žlice vruće vode.
3. U jaja lagano umješajte brašno pomješano sa praškom za pecivo.
4. Pecite u istom limu na kojem ste pekli kore.
5. Za kremu zakuhajte u mlijeku brašno i šećer dok ne dobijete gustu smjesu.
6. U još toplo dodajte maslac i rum (ili limunov sok, po ukusu) i dobro izradite.
7. Slažite redosljedom: Kora-krema-biskvit-krema-kora.
8. Gotov kolač možete samo posuti šećerom u prahu ili staviti glazuru od čokolade (kao
ja).

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar