srijeda, 14. siječnja 2015.

Moje pahuljaste kiflice

Eh, ako sam ikada napravila nešto fino, mekano i predivno, onda su to ove kiflice.. savršene su, meke kao duša, lagane kao perce, baš ono što uvijek tražim od kiflica…


Sastojci:

Tijesto:
5 1/2 dl toplog mijeka
2 dl ulja
1 vrećica praška za pecivo
1/2 žličice ili 1 žličica soli, za slatku verziju ide manje
soli
1 kg brašna za dizana tijesta, ili
glatkog brašna

Kvasac:
1 kockica = 40 gr kvasca
1 žlica šećera
1, 5 dl mlijeka
2 žlice brašna
Nadjev:
--- mak
-- šunka
-- orasi
- sir
-- marmelada

Priprema:

1. Kvasac stavite da se digne na toplom sa malo brašna, mlijeka i šećera.
2. Kad se dignuo kvasac, dodajte ga ostalim sastojcima, umijesite tijesto od svih sastojaka
i ostavite da se digne.
3. Podijelite tijesto na jednake hrpice i svaku razvaljajte na nekoliko krugova, izrežite ih
na trokute i punite nadjevima po želji .

4. Ostavite ih da se malo dignu prije pečenja. Pecite u plehu, obloženom papirom za
pečenje, na 180°C, dok lijepo ne porumene.
5. Prerezane kiflice , dolje svježi sir+ jaje, gore šunka i tvrdi sir.
Posluživanje
Ove kiflice mogu biti svježe i tri dana, no tko će ih toliko gledati.. ja sam danas ispekla ove
kiflice i sve se odmah pojelo!!!! Vrlo lijepo se mogu smrznuti i ona samo odmrznuti, kad
vam ustrebaju!! Zadnji put sam ih pravila 16. 3. 2011, stavila sam istu količinu kvasca kao u
receptu, ali duplo svih ostalih sastojaka. Stavila sam samo 2 dl ulja i 125 gr maslaca, jer
nisam imala više od 2 dl ulja, možda zato izgledaju ovako lisnato, kao što vidite na ovim
ružičastim slikama, premazala sam ih jajetom razmućenim u mlijeku, ispalo ih je cijelo
čudo.. ne oklijevajte dakle više da ih napravite...

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar