subota, 17. siječnja 2015.

Kinder torta


Sastojci:

Fil:
6 žumanaca, 
200 g čokoladnog krema, 
1 l mleka, 
350 g šećera u prahu, 
2 kesice pudinga od vanile, 
5 kašika skrobnog brašna, 
375 g margarina, 
100 g čokolade, 
200 g mleka u prahu, 
2 kesice šlaga

Priprema:

Umutite belanca, šećer, prezle, brašno i orahe, te smesu preručite u podmazan i brašnom posut pravougaoni kalup. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Toplu koru premažite čokoladnim kremom. Za fil mutite žumanca sa 200 g šećera u prahu, prahom za puding i skrobnim brašnom, te razblažite sa malo mleka. Zatim je sipajte u proključalo mleko i kuvajte uz stalno mešanje. Penasto umutite 250 g margarina i sastavite ga s ohlađenim filom. Fil podelite na dva dela, u jedan deo dodajte rastopljenu čokoladu, a u drugi umućen margarin koji vam je ostao sa prah šećerom i mlekom u prahu. Filujte tortu i po želji ukrasite šlagom.

  Izvor:magicnirecepti

0 komentari:

Objavi komentar