utorak, 27. siječnja 2015.

Kako sve možete koristiti lakove za nokte


Mnoge proizvode u domaćinstvu možemo koristiti na mnogo vše načina nego što imamo običaj da ih koristimo, a tako je i sa lakovima za nokte. Otkrivamo vam veoma pametne i interesantne ideje.


U kući i garaži


1. Uz pomoć laka za nokte možete popraviti prozorske okvire. Ako imate malu pukotinu na prozorima jednostavno je zatvorite lakom za nokte.


2. Da biste sprečili da vam šarafi na dasci na wc šolji zarđaju jednostavno ih čim ugradite dasku, premažite lakom za nokte i nema bojazni od rđe.


3. Ovo se vašem suprugu sigurno neće svideti, ali ako na vašem četvorotočkašu primetite malu orgebotinu jednostavno pronađite odgovarajuću nijansu laka za nokte i premažite. Ako ništa sigurno ćete proći jeftinije nego da idete kod autolimara.

4. Ako vam je napukla šajba na autu, dalje pucanje ćete sprečiti tako što ćete na oba strane pukotine namazati bezbojni lak i ostaviti ga da se suši na suncu.


Lepota, moda i zdravlje

5. Ako ste alergični na bižuteriju toliko  da čak dobijete reakciju i od dugmeta na farmerkama, to ćete jednostavno sprečiti tako što ćete unutrašnji dio dugmeta koji je u dodiru sa kožom premazati lakom za nokte.


6. Kad je u pitanju nakit, budimo realni ne možemo baš svi priuštiti skupocene komade optočene zlatom i dijamantima. Da vam bižuterija izgleda lepše premažite je  bezbojnim lakom za nokte. Ne samo da će nakit dobiti sjaj, nego ćete sprečiti i tamnjenje.

7. Optičari imaju trik kako da labavim šarafima na okvirima naočara produže vek. Jednostavno ih namažu bezbojnim lakom i nema potrebe za kupovinom novih okvira bar još neko vreme.


Još interesantnih namena

8. Uz pomoć laka za nokte šibice možete učiniti vodootpornima.

9. Ako ste primetili probleme sa vašom kreditnom karticom i da je prodavci moraju provući više puta. Evo rešenja. Dok čekate novu kreditnu karticu, preko magnetne trake istrošene kartice premažite tanak sloj bezbojnog laka za nokte.

10. Najbolji način da zatvorite koverte svakako nije jezik nego lak za nokte. U tom slučaju ne morate se plašiti da će neko iznad pare otvarati vaša pisma.

11. Ako imate gomilu ključeva i uvek gubite vreme dok tražite onaj koji vam je potreban, za lakše razaznavanje označite ključeve različitim bojama lakova za nokte.

Izvor:lifepressmagazin.com

0 komentari:

Objavi komentar