nedjelja, 25. siječnja 2015.

Jeftina i efikasna: Ova maska će vas učiniti 20 godina mlađom!

Koristite masku 14 dana uzastopno, a već posle 6-7 dana primetićete ujednačen ten i baršunastu i svežu kožu lica.

Nedostatak vitamina u organizmu vrlo često utiče i na spoljašnji izgled – koža izgleda umorno, staro i beživotno. Čak iako bismo stalno jeli voće i povrće, vitamini koji se nalaze u njima ne bi bili dovoljni i za organizam i za kožu.

Ali, svakodnevne maske sa glicerinom i vitaminom E mogu rešiti ovaj problem!
Poznato je da se vitamin E smatra vitaminom lepote i mladosti. On usporava starenje kože, ublažava bore, smanjuje umor, a na kožu deluje kao kolagen. Koža se podmlađuje i postaje zategnutija, piše „uspesnazena.com”.

Sa druge strane, glicerin zadržava vlagu u koži, formirajući na njoj neku vrstu zaštitnog filma, a kada se jedini sa vitaminom E, efekat je još jači - dok jedan sastojak hidrira kožu, drugi je efikasno podmlađuje!

Sve što vam je potrebno da biste napravili ovu odličnu masku jeste 10 kapsula vitamina E i 25 ml glicerina.
Kapsule probušite iglom i sadržaj istisnite u flašicu glicerina, pa dobro promućkajte.
Sat vremena pre odlaska na spavanje nanesite ovu masku na očišćeno lice. Posle 40-50 minuta, prebrišite lice salvetom ili vlažnom maramicom, ali ne umivajte se. Lezite da spavate, a umivanje ostavite za jutro.

Koristite masku 14 dana uzastopno, a već posle 6-7 dana primetićete ujednačen ten i baršunastu i svežu kožu lica.
Ako živite u mestu gde je vlažnost vazduha visoka – glicerin je vaš nezamenljiv pomoćnik. Ako vlažnost nije visoka, glicerin počinje da traži vodu u dubljim slojevima kože i tako je dehidrira, pa ga u tom slučaju nemojte koristiti.
Napomena: Ne treba da vas zabrinjava što odmah posle nanošenja maske koža postaje lepljiva. Glicerin će se brzo apsorbovati u kožu i taj osećaj će brzo nestati.

Što se tiče nabavljanja sastojaka, oba možete pronaći u najbližoj apoteci, a ne treba ni da izdvojite mnogo novca - i vitamin E i glicerin su vrlo jeftini.


Izvor:dnevno.rs

0 komentari:

Objavi komentar