subota, 10. siječnja 2015.

Čokoladna torta sa čokoladnim šlagom


Sastojci:

Za testo
- 200 g maslaca 
- 150 g šećera 
- 5 jaja
- 200 g brašna 
- 100 g mlevenih lešnika 
- 3 kašičice praška za pecivo 
- 2 kašike kakaoa 
- 125 g suvog grožđa
- 100 g mrvica gorke čokolade

Za fil
- 400 ml pavlake
- 2 kesica učvršćivača za šlag 
- 2 vanilin šećera 
- 2 kesice čokoladnog krema u prahu
- 2 kašike kakaoa

Za ukrašavanje
- 300 g mlečne čokolade
- 100 g mlevenih oraha
- listići badema

Priprema:

Testo
1. Rernu zagrejati na 175 stepeni. Umutiti mekani maslac i šećer. Jaja dodati jedno po jedno i dalje mešati, dok se šećer ne istopi.

2. Pomešati brašno, mlevene lešnike, prašak za pecivo i kakao. Dodati u masu od maslaca zajedno sa suvim grožđem natopljenim u rum i čokoladnim mrvicama. Pleh (26 cm) podmazati i posuti brašnom. Usuti masu i peći u rerni 50 minuta. Zatim koru ostaviti oko 10 minuta da miruje, zatim ostaviti da se hladi na kuhinjskoj rešetki.

Fil i ukrašavanje
1. Pavlaku umutiti sa vanilin šećerom i učvršćivačem. Čokoladni krem i kakao dodati. Ohlađeno testo iseći vodoravno. Donju koru premazati čokoladnim šlagom, staviti drugu koru i lagano pritisnuti. Čokoladu za kuvanje izdrobiti i rastopiti je na pari. Premazati tortu.
2. Za ukrašavanje: mlevene orahe posuti po obodu torte dok je krem još mekan, a odozgo poređati listiće badema. Zatim pustiti da se čokoladni preliv dobro stegne.

Izvor:(stvarukusa.rs)

0 komentari:

Objavi komentar