četvrtak, 29. siječnja 2015.

Brze Krofne


Jednostavne,brze,odlicne,i brzo nestanu ako ih manje pravite za svoje
malene,sladje ih pojedu,a i mi odrasli :)

Autor: Meddina

Sastojci:

2 jaja
5 kasika secera
250 ml mljeka
1 prasak za pecivo
600 g brasna
6 velikih kasika jogurta
ulje za przenje
kristal secer za uvaljati

Priprema:

1. Mikserom izmiksati jaja sa secerom, pa im dodati mljeko sve miksajuci na srednjoj
brzini, pa polako dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo,ali ne kikserom vise
raditi,mjesati sa drvenom kuhacom i na samom kraju jogurt.

 Izruciti tjesto na pobrasnjenu povrsinu,oko 50-100 g brasna te izradjivati toliko da s etjesto prestane
ljepiti. Neka vas ne brine sto je mekano,treba tako biti,jer da je tvrdje i krofne bi bile
tvrde nakon pecenja.
2. Sad tjesto razviti,posipati po potrebi sa brasnom, razviti 1-1, 5 cm i vaditi manjom
modlom krofne koje cete stavljati na salvetu, dok se sve tjesto ne utrosi.
3. Zagrijati u vecoj posudi ulje (moze i frituza).
4. Prziti krofne dok ne porumene sa svih strana, ne dobiju finu braonkastu boju.
5. Opet ih stavljati na kuhinjsku krpu, i pokriti dok se sve krofne ne isprze.
6. Gotove uvaljivati u kristal secer, ili po zelji.

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar