utorak, 16. prosinca 2014.

Svečani slani rolat


Sastojci i priprema:

(Prednost ko očekuje goste-može se napravit dan prije pečenja)



Recept:
  • 800 gr mljevenog mesa extra kvalitete, (bez žilica i masnoće)
  • 2 jaja
  • 2-3 kašike prezle
  • 100 gr rendanog sira (ja nisam stavljala)
  • crni i bijeli luk (sitno rendan)
  • sol i biber

Sve pomiješati i neka odstoji.
Za to vrijeme ispeć na papiru u rerni palačinku:
  • 4-5 jaja
  • 3 kašike brašna
  • sol i biber
Palačinku peći 10 min-na 220°
Između dvije folije rastanjit meso u vidu kore na 1 cm debljine. Skinut gornju foliju.
Na meso nanijet palačinku od jaja.
Na palačinku redat tanke šnite šunkarice ili bilo koje salame.
Na salamu redat tanke šnite sira (ja sam one od toster sira).
Na sir posut ribane i ocjeđene kisele krastavice (2-3 kom).
Pomoću folije uvit rolat i prebacit na pomašćenu alu-foliju). Zavit i učvrstit krajeve.
Stavit u tepsiju, nasut 2 dl vode.
Peći na 180°-oko 60 min.
Zatim odstranit alu foliju, premazat rolat kečapom ili gustim paradajz sosom i vratit u rernu da porumeni.
Rolat, sa prilogom ili bez, je dovoljan za 10-12 osoba.
Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar