Sastojci:
biskvit:
4 jaja
20 dkg šećera
1 dl ulja
1,5 dl vode (vruće)
30 dkg brašna (oštrog)
2 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
krema:
1/2 l mlijeka
5 žlica brašna (glatko)
5 žlica šećera
2 vanilin šećera
20 dkg margarina
čokoladna glazura
10 dkg kokosa za uvaljati kolačiće
Priprema:
1. 4 žumanjka, šećer, ulje, vodu, brašno, pzp i kakao izmiksamo te lagano umješamo
snijeg od 4 bjelanjka.
Ja razdijelim smjesu u 2 dijela i pečem svaki dio posebno na 180°C oko 15 minuta, no
može se peći i sve zajedno pa kasnije biskvit prerezati (to je za one spretnije:-))
2. Kremu napravimo tako da u 1/2 l mlijeka skuhamo brašno, šećer i vanilin šećer uz
neprestano mješanje dok se ne zgusne pa u ohlađeno dodamo margarin.
3. Biskvit izrežemo okruglim kalupima te žličicom stavimo kremu i spojimo dva i dva
zajedno.
Ja tada kolačiće stavim malo u zamrzavanje da se stegne krema pa onda namažem
preostalom kremom i sa strane te uvaljam u kokos.
(lakše ih je kad su hladni namazati kremom sa strane).
4. Za kraj napravimo čokoladnu glazuru od 10 dkg čokolade za kuhanje i njome prelijemo
vrh svakog kolačića (najbolje malom žličicom).
Izvor.(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar