ponedjeljak, 1. prosinca 2014.

PREPORODITE I SAČUVAJTE LJEPOTU SVOJE KOSE, KOŽE I NOKTIJU: Probajte ovu ljekovitu zimsku masku od kvasca…


Iako najčešću primjenu nalazi u pripremi različitih vrsta tijesta, kvasac može poslužiti i u službi ženske ljepote.


Zahvaljujući svojim sastojcima, kvasac predstavlja idealan izvor hranljivih materija koje su neophodne za unutrašnje, kao i spoljašnje zdravlje vaše kože, kose i noktiju.
Šta kvasac sadrži? Vitamine B1, B2, B6 i B12 i minerale kao što su: kalcijum, magnezijum, kalijum, fosfor, cink, bakar i mangan.


– Crpeći materije iz kvasca, koža postaje regenerisana, samim tim i pomlađena i ljepša, hidrirana i otpornija na spoljne uticaje. Pritom, važno je naglasiti, da je kvasac jednako djelotvoran za kožu i onda kada je ona mlada i često problematična, kao i onda kada je koža suha izložena starenju.
– Kada je u pitanju kosa, ona nakon tretiranja kvascem brže raste, postaje jača i otpornija. Zaštićena od pucanja i znatno manje sklona opadanju.

– Nokti, nakon snadbjevanja materijama iz kvasca, postaju jači i brže rastu. Gube sklonost da se listaju ili pucaju. Kako bi koža, kosa i nokti, mogli da crpe materije koje su sadržane u pekarskom kvasacu dovoljno je ako ga spolja koristite, opet naravno u vidu maske za kožu, kosu ili nokte.
Masku od pekarskog kvasca možete napraviti veoma jednostavno. Dovoljno je samo da kvasac razmutite sa veoma malo vode i nanesete ga na kožu, kosu ili nokte. Maska treba da djeluje na koži oko dvadeset minuta prije ispiranja toplom vodom. Na kosi oko pola sata, prije ispiranja toplom vodom. Dok je na noktima dovoljno da djeluje oko deset minuta.

Ukoliko želite da pojačate djelovanje kvasca, tokom pravljenja maske, možete upotrijebiti i druge sastojke koje ćete odabrati u skladu sa tipom kože, kose ili noktiju. Konkretno, ukoliko imate masnu i problematičnu kožu, kvasac pomiješajte sa nekoliko kapi limuna i malo vode. Ukoliko vam je koža suha i ispošćena, u kvasac dodajte žumance i nekoliko kapi maslinovog ulja.

Istu masku možete upotrijebiti i za suhu i oštećenu kosu. Za kosu koja je ispucala i sklona opadanju, u kvasac dodajte ricinusovo ulje. Istu masku možete upotrijebiti i za problematične, ispucale nokte.

(Doznajemo.com/Stvarukusa.rs)

0 komentari:

Objavi komentar