subota, 6. prosinca 2014.

Posna mak torta


Sastojci:

3 čaše brašna (časa od 200ml)
2 čaše šećera
1 čaša ulja
2 čaše kisele vode
1 prašak za pecivo
200gr maka u zrnu


Fil :
2 čaša vode
400gr šečera
200 gr čokolade
300gr mlevenih oraha
1/2 margarina
1 puding od čokolade
3 vanil šećera

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi staviti 2 čaše šećera,2 čaše kisele vode,1 čašu ulja umutiti
mikserom. Dodati 3 čaše brašna i 1 prašak za pecivo,umutiti masu i dodati 200 gr maka
u zrnu,sve to lepo sjediniti. Masu podeliti u dva duboka tanjira da bi korice bile
jednake. Koru peci u tepsiji približnih mera 38x21cm na 200C.

2. Za fil: U odgovarajućoj posudi staviti 1 čašu vode od 200ml sa 400gr šećera i staviti na
tihoj varti da se šećer istopi. U drugoj posudi staviti 1 kesicu pudinga od čokolade,a
zatim izmešati sa 1 čašom vode od 200ml,i to sve sjediniti sa prethodnom masom i
staviti da se kuva. Kada se puding skuvao dodati 200gr crne čokolade,300gr mlevenih
oraha i 1/2 margarina,3 vanil šećera,sjediniti dobro masu.
3. Kad se masa malo prohladi filovati kore. Kora-fil-kora-fil.
4. Probala sam da dodam u fil više pudinga kesicu od 60gr sa još jednom čašom vode i tako
je fino.Ali mi je nekako ukusnija sa jednom kesicom pudinga od 40gr.Obavezno kad
stavite kore da se peču,prethodno staviti u plehu papir za pečenje,za svaku koru
posebno.
5. Kore morate pažljivo izvaditi iz pleha da se ne bi slomile.
Posluživanje
Meni je lepše da je isečem na kocke i poslužim je na tacni sa sitnim kolačima.

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar