ponedjeljak, 1. prosinca 2014.

Hrvatska makovnjača!

Od makovnjače očekujem obilje maka, te sam od jedan obični recept za makovnjaču,preoblikovala da to i doslovno bude obilje maka.



Sastojci:
Tijesto

-1 vrećica suhog kvasca
-400g brašna mekanog
-50g šećera
-2 jaja
-80g rastopljenog maslaca
-1/8 litre mlijeka
-malo soli
-korica od pola limuna

Nadjev

-400g samljevenog maka
-150g šećera
-1 vanil šećer
-4 žlice meda
-1 dcl mlijeka
-1 žličica cimeta
-ribana kora od jednog limuna
-50 g grožđica

Priprema:
Kvasac i žličicu šećera otopiti u 5 žlica mlakog mlijeka, ostaviti na toplom 15 min.
Brašno prosijte u posudi dodajte sol, jaja šećer preostalo mlijeko rastopljeni maslac i uzdignuti kvasac i dobro izmješajte.
Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu 50 min.
Kad se digne podijelite ga na dva dijela. svaki dio posebno stavite na pobrašnjenu dasku i razvučete na debljinu 1/2 cm namažite polovicom nadjeva, zavijte, položite na namašten lim i ostavite još 10 minuta da se diže.
Namažite ih jajetom i pecite u štednjaku na temperaturi od 200¨ 40 min
Nadjev
Izmješajte mak, šećer, vanil šećer, med, cimet i ribanu limunovu koricu.
Mlijeko stavite da prokuha i njime prelijete mak i dobro promiješajte.
Dodajte grožđice i ohladite.
Kad izvadite makovnjaču iz pećnice prekrijte ju navlaženom kuhinjskom krpom i tako nek se ohladi, korica će biti meka i soćnija

Preuzeto sa: www.coolinarika.com


0 komentari:

Objavi komentar