srijeda, 3. prosinca 2014.

EVO NAPOKON ODGOVORA NA “VJEČNO” PITANJE: Da li se meso koje je bilo zamrznuto smije ponovo zamrznuti?



Ako ste ikad u životu pripremali ikakvo meso, vjerojatno ste nekad zapitali smijete li meso nakon odmrzavanja opet zalediti. Naime svima nam se dogodi da iz zamrzivača izvadimo previše mesa i nakon što se odmrzne shvatimo da je taj jedan odrezak viška.



Šta s tim viškom?

Stručnjaci tvrde da u situaciji kad ste meso odmrzavali tako što ste ga iz zamrzivača prebacili u frižider, bez ikakvog straha ga možete vratiti u zamrzivač. No budite svjesni da sa sljedećim zamrzavanjem vaše meso gubi na kvaliteti okusa i teksture.

Ne samo da meso tokom odmrzavanje gubi vodu, nego će se ponovnim zamrzavanjem stvoriti ledeni kristali unutar strukture mesa, koji će utjecati na njegova vlakna, te ćete na kraju imati prilično suh komad mesa.



Naravno, sigurnost mesa ovisit će o tome kako ste s njim postupali. Najbolji način odmrzavanja je dakle u hladnjaku, u hladnoj vodi ili u mikrovalnoj pećnici. Ali nikako ne na sobnoj temperaturi ili, još gore, u zdjeli s vrućom vodom.

Izvor: Magazin.hr

0 komentari:

Objavi komentar