Na zahtjev naših čitatelja donosimo vam recept za čokoladnu tortu koja je izazvala pravu pomutnju
Sastojci
BISKVIT
4 kom jaje
4 žlica šećer
1 dl ulje suncokretovo
1 dl mlijeko kravlje, punomasno
4 žlica pšenično brašno, bijelo
3 žlica kakao u prahu, nezašećereni
13 g prašak za pecivo
KREMA
0.5 l vrhnje za šlag
250 g čokolada za kuhanje
Priprema
1Pjenasto umutite jaja i šećer i tome dodajte pomiješano ulje i mlijeko.
2U zasebnoj posudici promiješajte prašak za pecivo, kakao i oštro brašno i tu smjesu postepeno dodajite smjesi jaja, šećera, ulja i mlijeka uz lagano miješanje.
3Gotovu smjesu izlijte u kalup za tortu prethodno premazan maslacem sa svih unutarnjih strana i posut oštrim brašnom.
4Ljubitelji aroma mogu dodati koricu limuna i naranče i vanilin šećer. Svježe pečen biskvit ravnomjerno izbodite vilicom.
5Dok se kolač peče stavite kuhati slatko vrhnje i čokoladu za kuhanje koju ste prethodno razlomili. Ako volite više kreme možete poduplati količinu sastojaka za kremu. Čokolada će se kuhanjem i konstantnim miješanjem polako topiti, a krema dobiti pravu čokoladnu boju. Krema je gotova kada se čokolada u potpunosti otopi i smjesta postane ujednačena.
6Na svježe pečen biskvit (dok je još vruć) izlijte vruću kremu, pustite da se ohladi i stavite u hladnjak.
7Dekoracija: Krema će po vrhu dobiti glatku koricu i tako je torta sama po sebi dekorativna. Ako želite nešto malo drugačije od uobičajenog – nakon što se torta ohladi, paletom narušite glatku koricu i dio kreme iskoristite za oblaganje torte sa strana. Paletom ‘packajte’ po torti i tako ćete stvoriti lijepi dekor. Final touch napravite m&m bombončićima koje ćete posložiti po vlastitom guštu.
gastro.hr
0 komentari:
Objavi komentar