nedjelja, 7. prosinca 2014.

Burek


Sastojci:

700g mekoga brasna
1supena kasika soli
1supena kasika ulja
mlake vode po potrebi

Nadjev:
600g fasiranog mesa
1mala kasika soli (ili malo vise po zelji)
1mala kasicica crnog bibera
1 glavica crnog luka
100ml vode
1 supena kasika ulja

Za podmazivanje kora:
150ml ulja
150g putera


Priprema:

1. Od brasna i ostali sastojka zamjesiti tjesto za pitu u tri jufke pomastiti ih malo sa uljam
odozgo . I ostaviti da odmaraju nekih pola sata. U maloj serpici rastopiti puter i ulje.
2. Dok tjesto odmara pripremiti nadjev : isjeckati sitno crni luk staviti ga u zdjelu sa
vodom ,so,biber, jedna supena kasika ulja i fasirano meso sve zajedno dobro
promjesati i sastaviti.

3. Rastanjiti jufki oklagijom kao na slici.
4. Podmazati rastopljenim puterom i uljem.
5. Razvlaciti koru rukama po stolu koliko vam ona dozvoljava.
6. Zatim staviti pripremljeno meso sa strana stola na jufku i poklopiti pa opet poprskati sa
puterom.
7. Zarolati je pomocu carsafa (ja radim na carsaf) sa obje strane.
8. Slagati je u podmazanom plehu.
9. Pitu peci u dobro zagrejanoj pecnici na 200°
Posluživanje
Uz casu jogurta ...divota prava ! prijatno!


0 komentari:

Objavi komentar