subota, 6. prosinca 2014.

Bounty kolač


Mogu reći da nisu samo izgledom slične original Bounty čokoladicama nego i okusom,onoliko koliko sam to uspila postići čokoladnim biskvitnim koricama i kooookos kremom u debelom sloju:-)


Sastojci:

    BISKVIT:
     5 jaja
     160g. šećera
     5 žlica mlijeka
     5 žlica ulja
     100g. brašna
     1 vrećica praška za puding-čokolada
     2 pune žlice kakaa
     100g.tamne čokolade+ 5 žlica vode
     1 prašak za pecivo

    KOKOS NADJEV:
     1l. mlijeka
     120g. gustina
     150g. šećera
     3 vanilin šećera
     200g. kokosovog brašna

Priprema:

1
BISKVIT:
Čokoladu otopite na laganoj vatri s 5 žlica vode,i ostavite da se hladi.U jednu posudu stavite žumanjke i šećer,a bjelanjke u drugoj posudi spremite u hladnjak. žumanjke i šećer istucite u svijetlu kremastu smjesu,pa dodajte ulje,mlijeko i čokoladu. još jednom kratko promiješajte mikserom.
Pomiješajte brašno,prašak za puding,kakao i prašak za pecivo,pa skupa prosijte u prvu smjesu. dobro promiješajte pjenjačom.
bjelanjke istucite u snijeg kojeg pjenjačom umiješajte u smjesu.
2
Pola smjese izlijte u kalup 20x30cm. kojeg ste lagano nauljili i posuli brašnom. poravnajte površinu i pecite 10-ak minuta na 180 stupnjeva,dok biskvit ne dobije čvrstu koricu.
dok se biskvit peče,skuhajte kokos nadjev.

3
KOKOS NADJEV:
U 1.5dl. mlijeka dodajte gustin,šećer i vanilin šećer. dobro promiješajte,a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja,maknite s vatre,dodajte smjesu sa gustinom,i skuhajte kao puding. kad izgasite vatru dodajte 200g. kokosovog brašna,i promiješajte.
4
izvadite biskvit iz pećnice,rasporedite po njemu vrući nadjev,a na nadjev izlijte drugu polovicu smjese za biskvit.
vratite u pećnicu pojačanu na 200 stupnjeva i pecite još 15-ak minuta. gotov kolač ostavite da se ohladi u kalupu do sobne temperature.nakon toga možete poslužiti,ili ostaviti u hladnjaku da se još ohladi.
Posluživanje
Ja sam kocke posula šećerom u prahu,vi po želji stavite čokoladnu glazuru,za koju mislim da bi se super uklopila,ali ja nisam imala vrimena:-)

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar