Sastojci:
4dl. griza(krupice)
4dl. vrhnja 20%m.m.
20dag. secera(moze i manje)
1 vanili secer
4 jaja
350dag-400 socnih tresanja
na vrh noza praska za pecivo
Priprema:
1. Odvojite zutanjke i bijelanjke.
2. Mijesajte zutanjke sa secerom i vanilin.sec.
3. Kada se secer istopi, dodajte vrhnja.
4. Na kraju umujesajte rucno, snijeg od bijelanjaka i griz s malo p.p.
5. Smijesu stavite u kalup za tortu, prekrijte tresnjama i pecite ipecite pola sata na
180C.Kada se ispece, neka se ohladi
Posluživanje
Izrezite je na zeljene komade ,pospite sa prah secerom i vanilin.sec.i posluzite s svijezim
tresnjama i uzivajte u toplom ljetu:))))
Izvor:Recepti sa potpisom/Coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar