nedjelja, 9. studenoga 2014.

Šampita



Sastojci:

Za biskvit:

-7 žumanjaka
-100 g šećera
-70 ml mlijeka
-70 ml ulja
-100 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
-½ vrećice Praška za pecivo

Za šaum:

-400-500 g šećera
-50 ml vode
-7 bjelanjaka



Priprema:

Za biskvit:

Žumanjke i šećer miješajte dok se šećer ne otopi.

Dodajte mlijeko, ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.

Smjesu dobro izmiješajte i izlijte u namašćeni pobrašnjeni lim za pečenje (30 x 20 cm) te pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10 minuta.

Šaum nanesite preko pečenog biskvita, poravnajte i vratite u pećnicu na 5 minuta (da se formira korica).

Ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim nastavite hladiti u hladnjaku.

Za šaum:

Šećer i vodu zagrijte na srednjoj temperaturi dok se šećer ne otopi i počne formirati mjehuriće.

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg (kad okrenete posudu naopačke da šaum ne ispadne).

Polako dodavajte vrući, rastopljeni šećer uz stalno miješanje i tako nastavite još 15 minuta.


Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar