nedjelja, 16. studenoga 2014.

Rolice s kremom od vanilije


Sastojci:

Za rolice:
500 g zamrznutog Lisnatog tijesta
maslac za kalupe
1 jaje



Za kremu:
1 Želatina Dolcela By Podravka
50 ml vode
500 ml mlijeka
1 Prašak za puding vanilin Dolcela By Podravka
1 žlica Gussnela Dolcela By Podravka
3 žumanjka
150 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
200 ml vrhnja za šlag

Za posluživanje:
šećer u prahu

Priprema:

Za rolice:

Odmrznuto lisnato tijesto na pobrašnjenoj ravnoj površini tanje razvaljajte tako da od svakog dijela tijesta dobijete po 12 trakica (24 kalupa).



Kalupe za rolice lagano namažite maslacem i na svaki zarolajte po 1 trakicu.

Tako pripremljene rolice posložite na lim na papir za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pecite na 200 °C oko 20 minuta.

Kad su rolice pečene, vruče ih maknite s kalupa i pustite da se rolice ohlade.


Za kremu:

Želatinu stavite u zdjelicu, zalijte hladnom vodom i ostavite da nabubri 10-ak minuta.

Oko 400 ml mlijeka stavite u posudu i pustite da zakuha.

Puding i Gussnel pomiješajte s ostatkom mlijeka.

U posudu stavite žumanjke, šećer, vanilin šećer i dobro pjenasto izmiješajte.

Dodajte razmućeni puding s Gussnelom i ponovo dobro promiješajte. Lagano usipajte vruće mlijeko neprestano miješajući.

Dobivenu smjesu stavite na vatru i lagano miješajte dok ne zakuha.

Maknite s vatre, dodajte nabubrenu želatinu i lagano miješajte dok se želatina ne otopi.

Kremu pustite da se u potpunosti ohladi pa umiješajte čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Smjesu stavite malo u hladnjak da se stisne.

Prebacite je u vrećicu za ukrašavanje i njome ispunite pripremljene rolice.

PosluživanjePospite šećerom u prahu i poslužite.


Savjet:Nemojte sve rolice stiskati u jedan lim za pečenje, nego ih pecite u istom limu u dva navrata.

NapomenaNe ispadne ih baš puno, a stvarno su ukusni, nestanu u roku od 10-ak minuta (bar je u mene tako).
Recept preuzet sa:www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar