nedjelja, 30. studenoga 2014.

Posna pogaća

Sastojci:
-800 gr. brašno
-150 ml. kisela voda
-100 ml. voda
-200 ml. ulje
-1 zlica šećer
-2 1/2 kašićice suhi kvasac
-1 žlica šećer
-2 kašićice sol


I još

-125 gr. margarin
-1 kašićica krupna sol
Priprema:
Kvasac zamjesite sa mlakom vodom ,šećerom i žlicu brašno i ostavite da nadođe
Brašno promešajte sa solom pa dodajte nadosli kvasac, mlake kisele vode i ulje i zamjesite glatko testo
Prekrite prozirnom folijom i ostavite da nadođe
Rasukajte četvrtasto debelinu malog prsta

Izrendajte margarin i zarolajte
Isecite na 7 jednakih dela i poredite i u pouljeni kalup ili pleh ovako
Ostavite na nadođe malo zasecite makazima (na svaki rolatcic napravite krstic) pa premazite malo vodom , stavite po neku kockicu margarin i pospite krupnoj soli
Peci na 180 stupnjeva dok ne porumeni
Preuzeto sa: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar