subota, 29. studenoga 2014.

PICOLINA ILI PUNJENI UŠTIPAK


Sastojci:

Tijesto
 
-1 kg mekog brašna 
-2 kašike ulja 
-1 kašika soli 
-2 kašike šećera 
-1 jogurt 
-2 jaja 
-0,5 l mlijeka 
-1 prašak za pecivo 
-1 kvasac ( suhi ili svjezi )


Za punjenje
  
-ketchup  
-ajvar  
-salama  
-sudzuk  
-zdenka sir  
-tvrdi sir  
-šampinjoni
Priprema:
Malo mlijeka , šećer i kvasac izmiješati
U brašno staviti sve namirnice za tijesto i izmiješani kvasac i rukom dobro izraditi dok ne dobijemo glatko tijesto.
Ostaviti ga dva sata u hladnjaku.
za to vrijeme narendati salamu i sir a ostale sastojke tanko narezati…
Rzvaljati tijesto ( da bude malo duguljasto ) tako da kad se preklopi bude veličine tave u kojoj ćete peći picolinu.
Premazati ketchupom i ajvarom tako da krajevi tijesta ostanu suhi.
Na jednu polovinu picoline narendati salamu i poredati sudžuk, šampinjone, zdenku i na kraju naribati tvrdi sir.
Preklopiti tijesto i dobro zatvoriti krajeve .
Pržiti na zagrijanom ulju u tavi prvo jednu pa drugu stranu.
Izvaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Gotovo!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar