ponedjeljak, 10. studenoga 2014.

PAKAO ZA SVE: Svi su se uznemirili od kada se pročulo kako će Facebook svim korisnicima naplaćivati usluge!Prema najnovijoj vijesti koju je objavio sajt ``National Report``, Facebook će od 1. novembra uvesti mjesečnu pretplatu od 2,99 dolara. Međutim, da li je to zaista tako?

Internetom često kruže vijesti da će Facebook uskoro početi da svoje usluge naplaćuje na mjesečnom nivou svim korisnicima. Budite bez brige, u pitanju je naravno lažna vijest koju satirični sajtovi često imaju običaj da objave.


 Najnoviju informaciju ovog tipa objavio je jedan od njih, sajt “National Report”, a u njoj piše da će najpopularnija društvena mreža na svijetu od 1. novembra početi da naplaćuje 2,99 dolara mjesečno svim korisnicima za njeno korištenje. Cijela priča je lijepo upakovana i djeluje veoma realno, pa su mnogi bez razmišljanja povjerovali u nju.

 - Nakon teškog i dugog razmišljanja o ovoj odluci, ipak smo prisiljeni da uvedemo mjesečnu pretplatu. Ukoliko sada nešto ne preduzmemo sa rastućim troškovima, Facebook bi uskoro mogao da prestane da postoji – stoji u ovom članku.


 Ova prevara predlaže da svi protestuju protiv Facebook-a koristeći haštag #FacebookMonthlyFee. Ukoliko vidite neko koristi ovaj haštag bilo bi dobro da im kažete da je u pitanju prevara, i da internet gigant neće dodavati nikakav vid pretplate.

 Informacije o Facebook pretplati pojavljuju se od 2009. godine, a svaki put uspiju da obmanu veliki broj novih korisnika. Ne brinite, Facebook bi vjerovatno propao kada bi uveo bilo kakav vid pretplate, jer bi ga istog trenutka napustio ogroman broj ljudi, naročito u slabije razvijenim zemljama.

(Telegraf.rs)


0 komentari:

Objavi komentar