Potrebno:
300 gr krompira
200 gr patlidzana
200 gr tikvice
7 kasika masliovog ulja
500 gr paradajza
150 gr luka
300 gr fasiranog mesa
120 ml mlijeka
jaja
malo bijelog luka
so,biber,bosiok
Priprema:
Krompir oguliti i izrezati na kolutiće srednje debljine. U vatrostalnu zdjelu koju ste premazali jednom kasikom ulja poredati izrezan krompir zatim posoliti pobiberiti i dodati bosiok. Peci u prethodno zagrijenoj rerni na 2oo ° c oko 25 min.
Dok se to peče oguliti i na kolutiće izrezati tikvu i patlidžan posoliti i staviti da odstoji ok 20 minuta zatim uzeti jednu krpu i posušiti ih,te ih prepržiti par minuta na ulju. Paradajz izrezati na kolutiće. Isjeckani crveni luk ispržiti na 1 kašiki ulja i dodati bijeli luk i zatim meso.
Sve skupa posoliti i pobiberiti i dodati malo bosioka. Kad se malo ohladi poredati meso preko krompira, a zatim redati patlidžane i tikvu, jos malo začiniti i preliti jajima koja ste prethodno izmiješali sa mlijekom. Peći jos 25 minuta.
0 komentari:
Objavi komentar