srijeda, 12. studenoga 2014.

MONTE TORTA: Čokoladna poslastica za koju vam ne treba pećnica!


Sastojci:

    keksi Petit Beurre
    I - krema: 1 l mlijeka, 100 g škrobnog brašna, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 125 g maslaca
    II - krema: 500 ml slatkog vrhnja za šlag, 200 g čokolade


Priprema:

    Na dno manjeg lima za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka 
    Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu. Kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute. U vruće umiješajte maslac i prelijte preko keksa.
    Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu. Kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo!



0 komentari:

Objavi komentar