srijeda, 12. studenoga 2014.

LAKO ZA NAPRAVITI: Ferrero Rocher – torta koja se ne peče


Sastojci:

Za podlogu
    400 g petit ili sličnih keksa
    125 g maslaca, rastopljenog

Krema:

    300 ml vrhnja za šlag
    1 čajna žličica ekstrakta vanilije
    500 g punomasnog sira, na sobnoj temperaturi
    1/2 šalice šećera za glazuru, u prahu
    5 kuglica Ferrero Rocher, narezati na komadiće


Glazura:

    4 žlice Nutelle
    sjeckani lješnjaci
    kuglice Ferrero Rocher za ukras

Priprema:

Usitnjene kekse ubacite u blender pa dobro izmiksajte. Zatim dodajte otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte i utisnite u okrugli kalup. Stavite u hladnjak dok radite ostalo. Vrhnje i vaniliju istucite u zdjeli, a zatim po malo dodajte sir i šećer u prahu. Na samom kraju ubacite komadiće čokolade te još jednom lagano promiješajte.
Sada dobivenu kremu žlicom raspodijelite po kalupu, stavite preko foliju i ostavite odstoji minimalno šest sati u hladnjaku. Najbolje bi bilo da odstoji preko noći.
Nakon toga u tavi otopite Nutellu. Pustite je da se malo ohladi pa prelijte po torti. Dodajte sjeckane lješnjake i ukrasite s nekoliko kuglica Ferrero Rocher. Ostavite sat vremena u hladnjaku pa servirajte.

 korisno.net

0 komentari:

Objavi komentar