petak, 7. studenoga 2014.

FENOMENALNE DOMAĆE TOBLERONE


Sastojci:

Tablerone Toblerone
1 margarin od 250 gr
3 jaja
300 gr šećera
200 gr čokolade
2 kašike kakao praha
100 gr prženog susama
100 gr seckanog prženog neslanog kikirikija


200 gr mlevenog keksa
100 gr čokolade za glazuru
nekoliko kapi ulja

Priprema:

1. Zagrejati margarin i sačekati da se istopi.
2. Jaje i šećer izmešati i dodati margarinu.
3. Kuvati dok se šećer ne otopi, dodati kakao, čokoladu, polako mešajući dodati masi kikiriki, keks i susam.
4. Odgovarajuću tepsijuili kalup namazati sa nekoliko kapi ulja i toplu smesu staviti u nju. Sačekati da se masa stvrdne, pa staviti čokoladnu glazuru. Iseci potom na parcice i posluziti uz kaficu ili caj.

1 komentar: