srijeda, 5. studenoga 2014.

Bijela princeza



Sastojci:

Tijesto 50dag brašna
25dag maslaca
5 žlica šećera
1 prašak za pecivo
vrhnja po potrebi
2 jaja
Nadjev 7dcl biljnog vrhnja za šlag
35dag bijele ćokolade
1/2 želatine fix


Priprema:

1. Prosijati brašno dodati mekano maslo i rukama pomješati sa brašnom.Dodati
jaja,šećer,vrhnje po potrebi.Lipo izraditi tjesto,zamotati ga u prozirnu foliju i spremiti
u hladnjak na 1h.Podjeliti na 4 jednaka dijela(ja ih izmjerim)i tanko razvaljati(izmjeriti
stijenke tepsije i toliko razvaljati našta više)nemojte da vam poda ispod stijenke tepsije
jer se iskrivi cijela kora.
2. Svega par minuta peći naka ostane svijetla.Bolje je izvadite ranije nego kasnije,jer kora
i kad se izvadi iz rerne ona se još peče 1-2min.od svoje topline koja je ostala u
njoj.Soga se ne bojte da je sirova. Svaku pečenu koru pokriti krpom i poklopiti tepsijom
da se izravna.
3. Slagati kora, krema,kora itd.Zadnju koru nemojte odmah mazati, stavite preko foliju i
poklopite nečim da ne ostanu šupljine između kora, neka se malo stisnu.Fil će biti ni
rijedak ni gust taman da kore popiju dio i ostanu mekane.Nadjev za gornju koru koji se
već malo stegao,na pari otopite da bude rijedak polijete po kolaču.Nemojte odmah
stavljati u hladnjak neka kore omekšaju prije nego se nadjev skroz stegne.
4. Nadjev:Vrhnje zagrijati do vrenja ugasti vatru staviti čokoladu i miješati.Pustiti
hladiti,ohlađeno staviti u frižider na par sati.Ja sam stavila malo u ledenicu,neznam iz
kojeg razloga bijela čokolada se sporije steže od tamne.Kad se malo zgusnilo umiješala
sam želatinu mikserom dobro izradila.Koristila sam čokoladu iz Lidla meni je odlična.


Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar