nedjelja, 16. studenoga 2014.

Aspirin za čistu i zdravu kožu lica.Čudesne maske za lice sa aspirinom




Mnogim zenama je vreme da otkriju u obicnom aspirinu – odlican kozmeticki preparat. Cudotvorne maske za lice sa aspirinom (rastvorenm u vodi), uz redovnu upotrebu i odsutstvom alergije na njega, pretvaraju najproblematicniju kozu u savrseno zdravu, lepu i sjajnu. Zasto je aspirin toliko cudotvoran?



Cudesne maske sa aspirinom.


Sva tajna maske za lice sa aspitinom je glavna komponenta ovog leka. Acetilsalicilna kiselina, koja je u sastavu ovog leka, ima siroku primenu u kozmetici, jer:
– savrseno cisti kozu
– smanjuje lucenje lojnih zlezda
– suzava pore na licu
– sprecava urastanje dlacica
– maska sa aspirinom smanjuje upalne procese na licu
– sprecava stvaranje akni i bubuljica
– redovno ciscenje lica sa aspirinom smanjuje crvenilo i razlicite zapaljenjske nadrazaje, dovodi do postepenog nestanka akni, poboljsava ten lica i elasticnost koze.


Maske za lice sa aspirinom. Indikacije i kontraindikacije.


Pre svega, aspirin maske preporucuju:
– za problematicnu kozu: bubuljice,akne, male crne tacke razlicitog porekla
– za masnu kozu: maska sa aspirinom suzava pore i normalizuje rad lojnih zlezda
– za stariju kozu: vraca elasticnost i zdrav ten kozi lica
Posto aspirin je lek, a nije prirodna supstanca, moze da izazove nezeljene efekte.


Maske sa aspirinom ne preporucuju se:


– trudnicama
– dojiljama
– osobama sklonim alergijama ( i na aspirin)
– ako na licu postoje otvorene rane i posekotine
Pre nego sto isprobate delovanje maske sa aspirinom na licu, testirajte je na unutrasnjoj strani nadlaktice. Ako je tokom dana nije doslo do negativne reakcije – mozete slobodno je primeniti na licu. Posoje razlicita misljenja u vezi primene maske sa aspirinom – od potpunog odusevljenja (njih je vecina), do razocarenja. Sve zavisi od individualnih karakteristika svakog organizma i pravilne primene.


Recepti maski sa aspirinom za lice.


Ako je vasa koza otecena, crvena, a akni i bubuljice nicu kao pecurke posle kise – postoji izlaz. Maske za lice sa aspirinom, u devet od deset slucajeva, imaju svoj efekat vec posle prve upotrebe.
U nastavku cemo pruziti efikasni recepti razlicitih maski za lice sa aspirinom, ali imajte na umu – ove maske primenjuju se na kozu lica ne cesce od 3 puta nedeljno. Za idealni efekat, prvo treba temeljno ocistiti kozu, a tek onda primeniti odredjenu masku.


Maska piling sa aspirinom za masnu i kombinovanu kozu lica



Pomesajte isitnjene 4 tablete aspirina (od 100 mg) sa 1 kasikom vode. Dodajte kasiku meda i kasiku maslinovog (ili drugog biljnog) ulja, promesajte. Ulje se dodaje u slucaju da je vasa koza vise kombinovana, nego masna. Nanesite smesu na ociscenu kozu lica, nezno masirajte nekoliko minuta i ostavite jos desetak minuta na licu , zatim isperite.
Ova maska odlicno cisti pore, umiruje iritiranu kozu, smanjuje upale. Samo nemojte preterati – ne trljajte lice previse.


Maska sa aspirinom za ciscenje lica za sve tipove koze


Isitnite 3-4 tablete aspirina od 100 mg (ili jednu od 500 mg), dodajte kasiku meda i promesajte. U dobijenu smesu dodajte kasicicu tople vode (za masnu kozu) ili kasicicu toplog biljnog ulja (za suvu kozu) i jos jednom promesajte. Smesu nanesite na obavezno ocisceno prirodnim tonikom ili losionom lice, uz nezno masiranje. Drzite na licu 20 minuta, zatim isperite, isto tako uz blagu masazu lica. Ne primenjujte ovu masku, ako ste alergicni na med.
Rezultat: koza je potpuno ociscena, smireni zapaljenski procesi, a lice izgleda sveze i zategnuto.
Masku primenjujte jednom nedeljno.


Ova maska je moja omiljena. Ovako je izgleda njena priprema:


Aspirin maska za masnu kozu sa bubuljicama i aknama sa efektom izbeljivanja
Isitnite 6 tableta aspirina od 100mg (ili jednu tabletu od 500mg) i pomesajte sa 2-3 kasike soka od limuna. Nanesite na ocisceno lice na 10 minuta, zatim isperite sa rastvorom sode bikarbone i vode ( 1 kasika sode na litar vode). Nakon ovog postupka akne ce nestati, crvenilo ce se smanjiti, koza lica postace vidljivo sveza i cista.
Tretirajte kozu lica na ovaj nacin jednom nedeljno.


Maska za lice sa aspirinom za normalnu kozu


Pomesajte 2-3 isitnjene tablete aspirina sa 1 kasikom jogurta, kefira ili pavlake. Dobijenu smesu nanesite na kozu lica i ostavite da deluje 20 munuta. Isperite toplom vodom. Nakon ovog postupka male upale nestace posle prvog tretmana, a vece – vizuelno smanjiti. Prednost ove maske u tome sto je mozete raditi svaki drugi dan.
Moram napomenuti da su maske za lice sa aspirinom kao i maske sa algama smatraju se profesionalnima. Nijh zdusno preporucuju kozmeticari kao sredstvo za ciscenje kozi lica. Uzgred, efekat maske sa aspirinom ne vidi se odmah, a 3-4 sata nakon nanosenja. Budite strpljive i metodicne i vasa koza vas obraduje cistocom i zdravim sjajem.
uspesnazena.com




0 komentari:

Objavi komentar