subota, 17. siječnja 2015.

Jekina torta.


Sastojci:

2x1 casa brasna  2x1 casa jogurta  2x 1/2 case secera  2x 1/3 case ulja  2x 1kasika kakaa  2x 1 ravna kasicica sode bikarbone  Puding fil: 1lmleka  3kom. pudinga coko-oranz  10 kasika secera  200g maslaca  Slag fil: 500 mlslatke pavlake  150g mlevene plazme  preliv: 300ml soka od 
narandze(3 cedjene)  3kasike secera  4ravne kasikegustina  4dl cokoladnog mleka za prelivanje kora

Priprema:

Umutiti mikserom sve sastojke za biskvit i sipati u kalup precnika 26cm oblozen papirom za pecenje,peci na 180. Dok se biskvit pece umutiti sastojke za drugi i ispeci.Ostavite biskvite da se prohlade dok spremate fil.

Od 1l mleka odvojiti par kasika kako biste razmutili puding a ostatak stavite da provri zajedno sa secerom,kada provri sipajte razmucen puding i zicom mesajte,kuvajte par minuta dok se ne zgusne.Pokrite prijanjajucom folijom i ostavite da se ohladi.


Maslac umutite penasto i polako dodajte kasiku po kasiku ohladjenog pudinga,dobro sjedinite i ostavite sa strane...

Slatku pavlaku mutite par mituta i pre nego dodate plazmu,ili neki drugi mleveni keks,odvojite dve puuune kasike.Umesajte keks i dobro sjedinite.

U fil od pudinga dodajte odvojene dve kasike umucene slatke pavlake i jos jednom sve sjedinite.

U kalup,obruc, za tortu stavite jednu koru,prelijte je cokoladnim mlekom.Sipajte pola puding fila,poravnajte.Sipajte pola slag fila,poravnajte.Preko stavite drugu koru,prelijte cokoladnim mlekom,stavite ostatak puding fila pa slag fila.Odlozite je u frizider dok spremite preliv

Zavisno od velicine narandze,meni su trebale 3,iscedite sok,odvojite par kasika da biste razmutili gustin a ostatak soka stavite u serpicu sa secerom da provri,ukuvajte gustin par minuta i mesajuci prohladite malo pa stavite preko slag fila.

Posle par sati,najbolje sutradan,skinite obruc kalupa i uzivajte!


Mozete je spremiti i bez oranz preliva i presvuci fondanom ili samo slagom...

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar