Pages - Menu
▼
subota, 17. siječnja 2015.
Jekina torta.
Sastojci:
2x1 casa brasna 2x1 casa jogurta 2x 1/2 case secera 2x 1/3 case ulja 2x 1kasika kakaa 2x 1 ravna kasicica sode bikarbone Puding fil: 1lmleka 3kom. pudinga coko-oranz 10 kasika secera 200g maslaca Slag fil: 500 mlslatke pavlake 150g mlevene plazme preliv: 300ml soka od
narandze(3 cedjene) 3kasike secera 4ravne kasikegustina 4dl cokoladnog mleka za prelivanje kora
Priprema:
Umutiti mikserom sve sastojke za biskvit i sipati u kalup precnika 26cm oblozen papirom za pecenje,peci na 180. Dok se biskvit pece umutiti sastojke za drugi i ispeci.Ostavite biskvite da se prohlade dok spremate fil.
Od 1l mleka odvojiti par kasika kako biste razmutili puding a ostatak stavite da provri zajedno sa secerom,kada provri sipajte razmucen puding i zicom mesajte,kuvajte par minuta dok se ne zgusne.Pokrite prijanjajucom folijom i ostavite da se ohladi.
Maslac umutite penasto i polako dodajte kasiku po kasiku ohladjenog pudinga,dobro sjedinite i ostavite sa strane...
Slatku pavlaku mutite par mituta i pre nego dodate plazmu,ili neki drugi mleveni keks,odvojite dve puuune kasike.Umesajte keks i dobro sjedinite.
U fil od pudinga dodajte odvojene dve kasike umucene slatke pavlake i jos jednom sve sjedinite.
U kalup,obruc, za tortu stavite jednu koru,prelijte je cokoladnim mlekom.Sipajte pola puding fila,poravnajte.Sipajte pola slag fila,poravnajte.Preko stavite drugu koru,prelijte cokoladnim mlekom,stavite ostatak puding fila pa slag fila.Odlozite je u frizider dok spremite preliv
Zavisno od velicine narandze,meni su trebale 3,iscedite sok,odvojite par kasika da biste razmutili gustin a ostatak soka stavite u serpicu sa secerom da provri,ukuvajte gustin par minuta i mesajuci prohladite malo pa stavite preko slag fila.
Posle par sati,najbolje sutradan,skinite obruc kalupa i uzivajte!
Mozete je spremiti i bez oranz preliva i presvuci fondanom ili samo slagom...
Izvor:(coolinarika.com)
Nema komentara:
Objavi komentar