Sastojci:
Fil:
6 žumanaca,
200 g čokoladnog krema,
1 l mleka,
350 g šećera u prahu,
2 kesice pudinga od vanile,
5 kašika skrobnog brašna,
375 g margarina,
100 g čokolade,
200 g mleka u prahu,
2 kesice šlaga
Priprema:
Umutite belanca, šećer, prezle, brašno i orahe, te smesu preručite u podmazan i brašnom posut pravougaoni kalup. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Toplu koru premažite čokoladnim kremom. Za fil mutite žumanca sa 200 g šećera u prahu, prahom za puding i skrobnim brašnom, te razblažite sa malo mleka. Zatim je sipajte u proključalo mleko i kuvajte uz stalno mešanje. Penasto umutite 250 g margarina i sastavite ga s ohlađenim filom. Fil podelite na dva dela, u jedan deo dodajte rastopljenu čokoladu, a u drugi umućen margarin koji vam je ostao sa prah šećerom i mlekom u prahu. Filujte tortu i po želji ukrasite šlagom.
Izvor:magicnirecepti
0 komentari:
Objavi komentar