Sastojci:
Biskvit:
6 bjelanjaka
10 dag šećera
10 dag kokosa
1 žlica brašna
1 žlica octa
Krema:
6 žutanjka
10 dag šećera
20 dag margarina
30 dag čokolade s rižom
40 ml slatkog vrhnja
Priprema:
1. Pripremamo biskvit na način da istučemo bjelanjke sa šećerom. Dodajemo kokos,
brašno, ocat i lagano izmiješamo mikserom. Smjesu ulijemo u tepsiju obloženu pek
papirom i pečemo na 180° 15-tak minuta.
2. Žutanjke sa šećerom miksamo na pari. Kad se dovoljno zgusne dodajemo margarin i
miješamo mikserom. Na kraju u kremu ulijemo čokoladu s rižom koju smo prethodno
otopili i dobro promiješamo. (Pošto je to 30 dag čokolade uzmite duboku posudu i
čokoladu kidajte prstima na što sitnije komade - ona se neće otopiti da bude tekuća
nego će omekšati jer je s rižom.)
3. Na ohlađeni biskvit mažemo kremu, a na kremu šlag.
Posluživanje
Etogac! Kolač ostavimo preko noći na hladnome i režemo.
Izvor:(www.coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar