ponedjeljak, 19. siječnja 2015.

Pamuk kifle sa džemom


Sastojci:

SASTOJCI ZA TESTO: 

2 jajeta,2 dl ulja,3 dl mleka,1 kašika suvog kvasca,100 gr šećera ,oko 700 gr brašna

SASTOJCI ZA FIL:

džem od šljiva

ZA SIRUP:

200 gr šećera,3 dl vode

ZA POSIPANJE KIFLICA:

100 gr kokosa

Priprema:

    Kašiku suvog kvasca i 100 grama šećera stavite u tri decilitra mlakog mleka. Ostaviti da stane.
    Nakon toga dodajte 2 decilitra ulja, dvoje jaja i brašno, te zamesite testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe.
    Kada testo nadođe, podelite na 5 delova.
    Razvaljajte svaki deo u krug i isecite na osam trouglova.
    Po kašičicu džema stavite na svaki trougao testa i uvijte u kiflicu. Tako uradite sa svim delovima testa.
    Ostavite kiflice da stanu 15ak minuta i pecite dok blago ne porumene na 200 stepeni.
    Za sirup u posudu stavite vodu i šećer, pustite da prokuljča i onda kuvajte još 4-5 minuta.
    Kada se ispeku kiflice uvaljajte u topao sirup. (kiflice samo provucite kroz sirup sa jedne i druge strane, nemojte ostaviti da stoje)
    Pospite kiflice kokosom.

Izvor:(domacica.net)

0 komentari:

Objavi komentar