ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

Jednostavne nougat princeze


Sastojci:

tijesto (1 šalica = 200ml)

1 šalica vode
1 šalica suncokretovog ulja
1/2 žličice soli
2 žlice šećera
1 žličica arome vanilije
2 šalice oštrog brašna
50 g škrobnog brašna
prstohvat sode bikarbone
5 kom jaja

nougat krema

1 l mlijeka
2 kom Dolcela Puding nougat premium
4 žlice oštrog brašna
175 g šećera
100 g Linolade Nougat
1 kom Dolcela Šlag kreme čokolada + 100 ml baileys krem likera

Priprema:

1. Prvo kuhamo kremu : U malo mlijeka razmutiti šećer, pudinge i brašno, uzavriti ostatak
mlijeka i zakuhati gustu kremu. U vruću umiješati linoladu, prebaciti je u zdjelu za
hlađenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom.

2. Dok se krema hladi, radimo tijesto : U posudi s debljim dnom zakuhati vodu i ulje sa
šećerom, soli i vanilijom, kad zavrije maknuti s vatre i umiješati oštro i škrobno brašno,
vratiti na vatru i miješati kuhačom 1-2 minute dok se tijesto ne formira u loptu koja se
glatko odvaja od stijenki posude. Prebaciti tijesto u drugu posudu i ohladiti do sobne
temperature (znači da ostane ugodno toplo na dodir).
3. Dodati prstohvat sode bikarbone i mikserom mutiti jedno po jedno jaje u tijesto, mutiti
još kratko dok ne dobijete glatku i ljepljivu masu. Staviti u dresir većicu ili pumpicu sa
zvjezdastim nastavkom i formirati princeze na papiru za pečenje. Ugrijati pećnicu
(200*C) i peći 20-25 minuta, ja ih volim malo jače pečene... izvaditi van, odrezati

kapicu nazubljenim nožem i posložiti sve dijelove u lim, vratiti u ugašenu i odškrinutu
pećnicu na nekih 10-ak minuta da se osuše do kraja (lim smjestiti u gornji dio pećnice).
4. Ohladit će se taman dok vi završite kremu - umutiti šlag kremu sa baileysom i dodati je
u nougat kremu, puniti princeze! Staviti na kratko u hladnjak, posipati šećerom u prahu
i uživati u dobrim starim princezama :-)

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar