Sastojci:
450 g očišćene bundeve (ispečene)
250 ml mlijeka
450 g brašna
20 g kvasca
2 žlice šećera
soli
50 g suvica ili brusnica (namočite ih u
malo ruma ili domaće rakije)
šećera u prahu za posipanje
cimeta
Priprema:
1. U malo mlijeka izmrvite kvasac sa žičicom šećera i žličicom brašna i pustite da nadođe.
2. Ispečenu bundevu propasirajte( ako kuhate bundevu, propasirajte je i ostaviteneko
vrime da se iscijedi višak tekućine)
3. U posudu stavite brašno i dodajte nadošli kvasac ostatak mlijeka, šećer, malo soli i
bundevu i suvice.
4. Umjesite tijesto sa kuvačom, malo ga tucite da van se naprave mjehurići. Ostavite
tijesto da počiva bar 1 sat.
5. Frigajte u zagrijanom ulju. Vadite ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće,pospite
šećerom u prahu i cimetom po želji.
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar