Pages - Menu

utorak, 20. siječnja 2015.

ĆUFTE OD KROMPIRA SUPER RUČAK ZA 30 MINUTA


Od ostataka pire krompira, dobar prilog uz meso i salatu-ili umesto pire krompira…:-)


Sastojci:

750 g pire krompir (od prethodnog dana)
1 jaje
1 kasika vegeta
5 kasika sitno iseckan persunov list


3 kasike prezle
3 vrsne kasike brasno (ostro)
1-2 cena iseckan beli luk (ili beli luk u prahu po ukusu)
biber po ukusu
1 glavica crni luk
50 g suseni paradajz


Priprema:

Na malo ulja isprziti sitno iseckan crni luk dok ne dobije staklasto zuckastu boju i omeksa. Ocediti od ulja na papirnoj salveti. Iseckati suseni paradajz. Pire krompir (od prethodnog dana, moze i sveze napravljen) samo malo podgrejati u mikrotalasnoj pecnici kako bi se lakse sjedinio sa ostalim sastojcima a potom dodati sve ostale sastojke i kratko promesati (umesiti) dok se ravnomerno ne rasporede. Posuti radnu povrsinu brasnom, oblikovati cufte, uvaljati ih po brasnu sa obe strane i redjati po radnoj povrsini. Prziti na malo ulja, na srednje jakoj vatri, oko 4-5 minuta (na pola pecenja okrenuti) dok ne dobiju zlatno braon boju.

zlatno braon boju.


Posluživanje:

Uglavnom ih pravim kada mi ostane puno pire krompira kao ovog puta ali svakako se mogu praviti i od sveze napravljenog. Pire kropir je klasican: obaren izgnjecen krompir posoljen i umucen sa malo maslaca a potom jos malo umucen sa malo mleka. Ukoliko nemate suseni paradajz mozete ga slobodno izostaviti, ovde je dodat najvise zbog boje.

1 komentar:

  1. odličan doručak, samo kaj sam ih ja na kraju uvaljala u prezle.
    slijedeću put ću dodat malo preprženog špeka :)

    OdgovoriIzbriši