"Jednostavna jer je i pocetnici mogu veoma uspesno napraviti… Recept sam pronasla negde na netu, ali sam ga malo doradila…"
Sastojci:
kora
6 zumanaca
6 kasika secera
6 kasika mlake vode
6 kasika brasna
1 kesica praska za pecivo
1 kasika kakaoa (po zelji)
fil
6 belanaca
1/2 kg secera
1 dl vode
sok od pola limuna
3 kesice vanil secera
glazura
100 g cokolade za kuvanje
malo ulja
Priprema:
KORA:
1. Zumanca dobro umutiti sa secerom, dodati mlaku vodu, peci prasak, brasno i kakao (po
zelji)
2. Pleh obloziti peki papirom, razliti smesu i peci oko 10 min. na 250 C (ako vam pecnica
jace pece onda moze i na 200 C)
FIL:
1. Penasto umutiti belanca, dodati na vrh noza soli; kada se dobro umuti dodati vanil secer
2. U serpu sipati 1/2 kg secera i 1 dl vode; kuvati na laganoj vatri dok ne prokljuca; kada
prokljuca dodati sok od pola limuna i kuvati jos 10min
3. U umucena belanca postepeno dodavati vreo sirup uz neprestano mucenje mikserom;
kada se potrosi sav sirup mutiti jos 15 min
4. Fil naneti na koru i fino rasporediti (ako se lepi noz ili spaklu kojom mazete pokvasiti)
5. nakon toga zapeci u pecnici na 200 C 1 min (stvara se fina korica)
GLAZURA:
1. Cokoladu rastopiti sa malo ulja i naneti na vrucu samtiu,
na jos toploj glazuri mokrim nozem napraviti kvadrate po kojima ce se sampita seci
Posluživanje
Ohladjenu sampitu seci mokrim nozem.
Ukoliko pzaljivo pratite recept necete pogeresiti
Izvor:(coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar