Ovo nam je omiljeni način pečenja krumpira :)
Poslužite ga vrućeg uz meso,ribu,kobase ili kao samostalno jelo uz salatu.
Mi volimo kad je pikantant tj. ljutkast i fino je hrskav :)
Izvor: www.coolinarika.com
Sastojci:
- 2 kg krumpira
- 2 žlice kukuruznog brašna
- 2 žlice kukuruznog griza (palente)
- 1 žlicu vegete
- 1 žlicu slatke mljevene paprike
- po želji vegete pikant
- malo soli
- kurkuma
- curry slatki
- origano
- ili što god vi volite od začina
- 2 žlice masti
- ili ulja po potrebi
Priprema:
- Količinu krumpira prilagodite vašim potrebama.
- Operite ga,ogulite i obrišite suhom krpom.
- Narežite ga na brodove kako kažu moja djeca :)
- Na četvrtine po dužini.I nemojte ga više brisati.
- Stavite ga u veću zdjelu.
- U posebnoj zdjelici pomješajte kukuruzno brašno,palentu,papriku i sve ostale začine.
- Dodajte krumpiru i dobro promješajte,ali ne kuhačom ili nečim sličnim, nego sa obje ruke pridržavajte zdjelu i polako pomoću zdjele promješajte krumpir sa začinima da se jednolično "zaljepe" na stijenke krumpira.
- U tepsiju stavite papir za pečenje i stavite masnoću koju inače koristite-ja stavim mast i stavim u pećnicu dok se grije na 200 stupnjeva da se mast otopi.
- Na otopljenu masnoću rasporediti krumpire i staviti peći kad se ugrije pećnica.
- Tek kada se krumpir odozgora "osuši" (oko pola sata) izvadim ga iz pećnice i promješam da se sav pomasti i vratim nazad na pečenje dok ne bude skroz pečen.
Posluživanje:
Poslužite ga vrućeg uz meso,ribu,kobase ili kao samostalno jelo uz salatu.
Mi volimo kad je pikantant tj. ljutkast i fino je hrskav :)
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar