ponedjeljak, 29. prosinca 2014.

PAPRICIRANI KRUMPIR

Ovo nam je omiljeni način pečenja krumpira :)

Sastojci:


  •  2 kg krumpira
  •  2 žlice kukuruznog brašna
  •  2 žlice kukuruznog griza (palente)
  •  1 žlicu vegete

  •  1 žlicu slatke mljevene paprike
  •  po želji vegete pikant
  •   malo soli
  •   kurkuma
  •   curry slatki
  •   origano
  •   ili što god vi volite od začina
  •  2 žlice masti
  •   ili ulja po potrebi


Priprema:


  1. Količinu krumpira prilagodite vašim potrebama.
  2. Operite ga,ogulite i obrišite suhom krpom.
  3. Narežite ga na brodove kako kažu moja djeca :)
  4. Na četvrtine po dužini.I nemojte ga više brisati.
  5. Stavite ga u veću zdjelu.

  1. U posebnoj zdjelici pomješajte kukuruzno brašno,palentu,papriku i sve ostale začine.
  2. Dodajte krumpiru i dobro promješajte,ali ne kuhačom ili nečim sličnim, nego sa obje ruke pridržavajte zdjelu i polako pomoću zdjele promješajte krumpir sa začinima da se jednolično "zaljepe" na stijenke krumpira.

  3. U tepsiju stavite papir za pečenje i stavite masnoću koju inače koristite-ja stavim mast i stavim u pećnicu dok se grije na 200 stupnjeva da se mast otopi.
  4. Na otopljenu masnoću rasporediti krumpire i staviti peći kad se ugrije pećnica.
  5. Tek kada se krumpir odozgora "osuši"  (oko pola sata) izvadim ga iz pećnice i promješam da se sav pomasti i vratim nazad na pečenje dok ne bude skroz pečen.

Posluživanje:


Poslužite ga vrućeg uz meso,ribu,kobase ili kao samostalno jelo uz salatu.
Mi volimo kad je pikantant tj. ljutkast i fino je hrskav :)
Izvor:    www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar