SASTOJCI
250 g crne čokolade
2 kašike smeđeg šećera
6 dl slatke pavlake
kašičica mlevenog cimeta
PRIPREMA
1. Čokoladu izlomite i stavite u lonac s duplim dnom (ili u manju šerpu koju ćete staviti na veću s vrelom vodom).
2. Pospite šećerom, dodajte 2 dl slatke pavlake, pa na najtišoj vatri ostavite da se čokolada polako istopi na pari – oko 15 minuta. Sklonite s vatre, promešajte i ostavite da se hladi tako da smesa bude mlaka.
3. Kalup za tortu obložite plastičnom folijom. Ostatak slatke pavlake i cimet umutite dok ne nastane lagan, mekan krem.
4. Dodajte ohlađenu čokoladu, pa strpljivo mešajte plastičnom lopaticom (kao da ispisujete osmice) dok se smese ne povežu.
5. Krem sipajte u pripremljen kalup, poravnajte površinu i ostavite u frižideru preko noći.
6. Pre posluživanja pažljivo uklonite prsten, pa odozgo stavite tanjir i brzo prevrnite. Pažljivo skinite foliju i po potrebi izravnajte površinu. Ukrasite čokoladom ili pospite šarenim mrvicama.
Izvor:(domacikolaci.net)
Recept i torta nemaju veze jedno s drugim.Kad ovjavljujete recept stavite i sliku koja je vezana za njega.Ovako pravite zabunu:)
OdgovoriIzbriši