Pages - Menu

srijeda, 14. siječnja 2015.

Limun šnite


Sastojci:

1.dio
6 žumanjaka
2 jaja
8 žlica šećera
2 žlice ulja
8 žlica brašna
1 žličica praška za pecivo
sok i naribana korica jednog
limuna

Fil
25 dag mljevenih oraha
3 žlice šećera
3 pune žlice marmelade po izboru
1 dcl vrelog mlijeka

2.dio

6 bjelanjaka
8 žlica šećera
2 žlice ulja
8 žlica brašna
1 žličica praška za pecivo
sok i naribana korica jednog limuna

Priprema:

1. Umutiti žumanjke i cijela jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke, dobro izraditi pa izliti
u podmazan lim 32×32.
 Kratko zapeći samo da se uhvati korica.
 2.U međuvremenu pripremiti fil tako što izmješamo sve sastojke.
 3.U snijeg od bjelanjaka dodati šećer, kratko mutiti pa dodati ostale sastojke.
 4.Na zapečeni prvi dio izliti fil pa po filu odmah i drugi dio.Ispeći do kraja.
 Vrijeme pečenja je oko 30-40 min.na 180c što naravno ovisi od pećnice.

Izvor:(coolinarika.com)

Nema komentara:

Objavi komentar